понеділок, 06 січня 2020 17:29

Кабмін допомагатиме сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах

Кабмін допомагатиме сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах
Кабмін запроваджує антикризову допомогу для сімей

Кабінет міністрів України запроваджує своєчасну професійну допомогу для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Для допомоги таким сім'ям уряд створить ефективну службу та навчання фахівців із соціальної роботи. Про це заявив глава уряду Олексій Гончарук, передає РБК-Україна

"Для сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, урядом запроваджується своєчасна професійна допомога, спрямована на швидкий вихід з кризової ситуації… Кваліфікована соціальна допомога, що утворена в соціальних громадах, стимулюватиме такі родини подолати складні життєві обставини та повернутися до активного економічного та соціального життя", - прокоментував прем'єр.

Уряд змінює підходи у допомозі сім'ям у складних життєвих обставинах і робить особливий акцент на запобігання потраплянню українців у такі ситуації. Зокрема, йдеться про більшу кількість фахівців соціальної роботи, запровадження принципу "гроші ходять за людиною", а також про новий механізм соціальних виплат, який передбачає перехід від субвенції до програми за усіма виплатами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зростуть виплати малозахищеним та безробітним

У 2019 році уряд зумів зекономити 10 млрд грн на субсидіях, пільгах та соціальних виплатах. 6,9 млрд грн з яких, це – "економія по субвенції сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, тощо, у сумі 6,9 млрд грн, пов'язана з нижчим рівнем народжуваності, ніж враховано в бюджетних показниках, менша кількість сімей, чий дохід надає їм право на отримання соціальної допомоги, низьке користування програмою "муніципальна няня", - розповіли в Мінфіні.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін допомагатиме сім'ям, які опинилися у складних життєвих обставинах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути