Ексклюзиви
неділя, 05 серпня 2012 04:19

До узбережжя Мексики наближається тропічний шторм Ернесто

До узбережжя Мексики наближається тропічний шторм Ернесто
Фото: АР

Шторм Ернесто, що сформувався в Атлантичному океані, до середини наступного тижня може перерости в ураган і завдати шкоди курортам мексиканського узбережжя, повідомляє Національний центр прогнозування ураганів США в Майамі.

Раніше Ернесто пронісся над територією кількох острівних держав Карибського моря. На острові Домініка через сильний вітер протягом двох діб не працював аеропорт, а влада Сент-Люсії, побоюючись наслідків шторму, на кілька годин закрили магазини.

Відзначається, що в даний час тропічний шторм Ернесто знаходиться приблизно в 440 кілометрах на південь від столиці Домініканської Республіки, міста Санто-Домінго, і рухається в західному напрямі зі швидкістю 30 кілометрів на годину. Швидкість супроводжуючих шторм вітрів сягає 85 кілометрів на годину, однак, як повідомляє Центр прогнозування, до середи вона може зрости до рівня урагану першої категорії.

Очікується, що до вечора неділі Ернесто пройде на південь від острова Ямайка, а до середини наступного тижня досягне пляжів мексиканського півострова Юкатан.

Крім того, американські метеорологи повідомляють про формування в Атлантиці нового тропічного шторму Флоренс (Florence). За даними на вечір суботи, він знаходився в 665 кілометрах на захід від островів Кабо-Верде. Швидкість вітрів Флоренс не перевищує 75 кілометрів на годину і, як очікується, до рівня урагану не посилиться.

Зараз ви читаєте новину «До узбережжя Мексики наближається тропічний шторм Ернесто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути