неділя, 05 листопада 2023 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Йшлося не про "глухий кут": в ISW проаналізували резонансну статтю Залужного

Йшлося не про "глухий кут": в ISW проаналізували резонансну статтю Залужного
Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний написав статтю про позиційну війну. Фото: novynarnia.com

Стаття головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного "Сучасна позиційна війна та як її виграти" чіткіше розкриває ідеї генерала про те, як Україна може подолати нинішню "позиційну" стадію війни, ніж інтерв'ю для The Economist.

Публікацію Залужного проаналізували в Інституті вивчення війни, йдеться у новому огляді ISW.

За словами аналітиків, стаття українського головнокомандувача пояснює, що нинішній позиційний характер війни є результатом технологічно-тактичного паритету на полі бою та широкого використання мінних загороджень російськими та українськими військами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це професійна оцінка": Годжес прокоментував статтю Залужного

Залужний також навів можливості України перед викликами з боку Росії. Вони, зокрема, включають завдання значних втрат російській авіації, використання Україною західного ракетного та артилерійського озброєння. А також нездатність РФ скористатися своїми людськими мобілізаційними ресурсами через політичні, організаційні та мотиваційні проблеми.

За словами Залужного, позиційна війна вигідна Росії, оскільки вона дозволяє затягнути бойові дії та отримати переваги у певних сферах.

У своїй статті генерал також наголосив, що Україна і Росія можуть повернутися до швидкої маневреної війни, якщо дозволять обставини. Для України це вимагатиме додаткових військових ресурсів від Заходу.

На думку аналітиків, у колонці Залужного йшлося про те, як вийти з позиційної війни, а не про те, що війна зайшла в глухий кут.

Ситуація на фронті в Україні зайшла у глухий кут, жодна зі сторін не може просуватися, бо однаково технологічно оснащена. Про це у колонці для The Economist написав Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Тим часом президент Володимир Зеленський заявив, що Україна не перебуває у патовій ситуації у зв'язку із переходом війни на стадію позиційного виснаження. Він прокоментував статтю Залужного.

Зараз ви читаєте новину «Йшлося не про "глухий кут": в ISW проаналізували резонансну статтю Залужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути