понеділок, 08 вересня 2008 08:39

Через ураган "Айк" на Гаїті загинули 58 чоловік

Ураган третьої категорії небезпеки "Айк" забрав на Гаїті життя 58 чоловік.

Ураган наніс удар по невеликому селу Кабарет (Cabaret) поблизу столиці Гаїті міста Порт-о-Пренс. В результаті повеней, викликаних ураганом, зруйнована безліч будинків.

Ураган "Айк", що наближається до берегів Куби і східного побережжя США, ослаб до третьої категорії небезпеки за пятибальною шкалою Саффир-Симпсона. Раніше урагану була привласнена четверта категорія небезпеки.

"Айк" вже накрив північно-східне побережжя Куби. Швидкість вітру складає 195 кілометрів на годину, ураган несе з собою зливові дощі. Ураган обрушився на побережжі біля Пунта Лукреція, за 510 кілометрів на південний схід від Гавани.

У зв"язку з наближенням урагану в американському штаті Флоріда і в східній і центральній частині острова Куби проводиться евакуація жителів.

Наслідки "Айка" можуть порівнятися з ураганом "Ендрю", який в 1992 році забрав життя 26 чоловік і призвів до величезних руйнувань.

В суботу на східне побережжя США обрушився тропічний шторм "Ханна", проте серйозних руйнувань він не заподіяв. На Гаїті ж жертвами "Ханни" стали, за останніми даними, близько 600 чоловік.

В кінці минулого тижня ураган "Густав" зруйнував 100 тисяч будинків в кубинській провінції Пінар-дель-Ріо і на острові Молоді, на яких припав основний удар стихії, повідомляє Газета.ru.

Зараз ви читаєте новину «Через ураган "Айк" на Гаїті загинули 58 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути