Ексклюзиви
субота, 01 березня 2008 13:39

Через стрілянину в гуртожитку поранений студент-першокурсник

Обійму з пневматичного пістолета в нього випустив студент третього курсу, перебуваючи у стані сп"яніння. Стан постраждалого нині задовільний. Нападник же пояснює, що за зброю взявся, коли суперечка зайшла надто далеко.

У гуртожитку Хмельницького національного університету третьокурсник розрядив обійму пневматичного пістолета в першокурсника. Близько двадцять третьої години напідпитку повернувся сусід по кімнаті Максима Осінського – двадцятирічний Олександр. Хлопець почав провокувати бійку – чіплявся та обзивав, розповідає Максим. Аби перечекати поганий настрій товариша, пішов до друзів в іншу кімнату. Згодом повернувся, але Олександр продовжував сварку.

Максим Осінський, постраждалий: "Я стояв спиною до нього і почув, що він дістав пістолет, зарядив його. Я розвернувся і він почав в мене стріляти. Спочатку вистрілив в пах мені, а потім в живіт".

Юнак стріляв, доки не закінчився газ у пістолеті. Максим дістав три серйозних поранення. Лікарі кажуть, що йому пощастило. Кулі на такій відстані могли вибити очі, пробити артерії та череп. Нині стан постраждалого задовільний, він лікується вдома. Свою поведінку Олександр пояснює тим, що суперечка між ними зайшла дуже далеко.

Олександр, колишній студент: "Він мене пихнув, я його пихнув легенько, потім він мене пихнув на шкаф, я впав. Я йому кажу: я зараз візьму пістолет і буду стріляти. Він каже: бери стріляй. І я вистрелив декілька разів у нього".

Напередодні стрілянини Олександра за неуспішність відрахували з університету. У деканаті кажуть, останнім часом він зловживав спиртним і часто порушував дисципліну.

Георгій Драпак, декан факультету інженерної механіки Хмельницького національного університету: "Ми не всіх відраховуємо, хто має незадовільні оцінки. Але людина, з якою ми не можемо знайти спільну мову, а це стосовно Олександра можна відверто сказати, бо як на мене, я не лікар звичайно, але нормальна людина за два роки змінилася досить серйозно".

Про те, що в студента є зброя, в гуртожитку та університеті не знали. Сусіди по кімнаті для власного спокою мовчали, хоча не раз бачили, як хлопець стріляв по стінах і вікнах. Тепер колишнім студентом займаються правоохоронці. Вони чекають від лікарів остаточного діагнозу і вирішують питання про порушення кримінальної справи за статтею "хуліганство", яка передбачає позбавлення волі від трьох до семи років, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «Через стрілянину в гуртожитку поранений студент-першокурсник ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути