середа, 17 грудня 2008 19:20

Через кризу в Україні може зрости рівень захворювання на туберкульоз

Через фінансову кризу в Україні слід очікувати зростання рівня захворюваності на туберкульоз на 20-25%.Про це повідомив директор Національного інституту фтизіатрії та пульмонології імені Ф.Г. Яновського АМН України, головний пульмонолог і фтизіатр Міністерства охорони здоров"я України, академік Юрій Фещенко.

"Ці цифри ми отримаємо у кінці 2009 року. Історія людства доводить: економічні кризи, безумовно, викликають сплески захворюваності. Туберкульоз - не тільки медична, але й соціальна хвороба, пов"язана із благополуччям у суспільстві. Цей факт є невтішним, оскільки Україна щойно досягнула стабілізації показників цієї хвороби, зокрема, серед дітей ", - зазначив головний фтизіатр країни.

Однією із головних причин підвищення показників з туберкульозу Фещенко назвав стресовий фактор. "Експерти прогнозують більше трьох мільйонів безробітних, а це стресова ситуація для людини. Стреси ж значно знижують імунітет", - додав він.

Експерт також не задоволений рівнем фінансування державних програм по боротьбі з епідемією туберкульозу в Україні, оскільки сумнівно, що запланована сума буде збільшеною адекватно до фінансових подій.

Найбільш високі показники захворюваності на туберкульоз характерні для південних областей України - Херсонської, Миколаївської, Запорізької та Одеської.

У листопаді цього року повідомлялося, що Україна стала другою після Росії країною в Європі зі захворювання на туберкульоз, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Через кризу в Україні може зрости рівень захворювання на туберкульоз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути