Ексклюзиви
субота, 29 грудня 2007 13:41

Ізраїльські вчені знайшли зручний засіб проти діабету

Ізраїльські учені знайшли речовину, здатну в перспективі стати зручним засобом проти діабету і його ускладнень, що приймається орально. Речовина отримала назва "фактор толерантності глюкози" (Glucose Tolerance Factor, GTF) і виробляється з дріжджів.

Діабетом в тому або іншому ступені страждають від 5% до 10% населення в розвинених країнах, в яких, - на жаль - поширені і ожиріння із зайвою вагою. Діабетики страждають від браку інсуліну, регулюючого споживання цукру організмом, або від того, що інсулін в їх організмах відмовляється регулювати це споживання.

Близько половини діабетиків вимушені по кілька разів в день приймати інсулін, і робиться це у формі ін"єкцій, що і незручне, і утомливо для шкіри, і загрожує ускладненнями.

У цьому сенсі препарат, який можна приймати орально виглядає набагато вигіднішим. За словами керівника дослідження Ніци Мирського з ізраїльського Університету Хайфи, перша стадія випробування GTF вже пройшла: лабораторні щури реагують на препарат також, як і на інсулін, а ніяких значущих побічних ефектів відмітити не вдалося, повідомляє Газета.Ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльські вчені знайшли зручний засіб проти діабету ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути