середа, 28 березня 2007 11:11

Ізраїльська поліція виселяє поселенців з палестинської території

Поліція Ізраїлю почала примусову евакуацію поселенців з села Хомеш, розташованого на півночі Західного берега річки Іордан. Це ізраїльське поселення було повністю зруйноване в 2005 році, оскільки територія, на якому воно розташоване, відійшла Палестинській автономії відповідно до плану одностороннього розмежування.

В понеділок, 26 березня, близько 300 учасників акції "Відродження Хомеша" влаштували на розвалинах села табір, а також барикади з каміння, маючи намір відродити цей населений пункт. Учасникам акції неодноразово пропонувалося добровільно покинути Хомеш, проте вони відмовлялися. Останній термін був призначений на ранок 28 березня. У видворенні поселенців беруть участь більше тисячі поліцейських і співробітників прикордонних служб, військовослужбовці ЦАХАЛа в діях поліції не беруть участь, забезпечуючи безпеку в кільці оточення.

Нагадаємо, 15 серпня 2005 року вступив в силу план одностороннього розмежування з Палестинською автономією, схвалений прем"єр-міністром Аріелем Шароном. Відповідно до нього, Ізраїль поступився палестинцям території сектора Газу, евакуював звідти 21 поселення, і частину територій Західного берега, евакуював 4 поселення. Більше 1100 ізраїльських сімей з 1700, що проживали на цих територіях, погодилися добровільно їх покинути, інші були евакуйовані примусово за допомогою солдатів і поліції, посилаючись на агентство AFP, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїльська поліція виселяє поселенців з палестинської території». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути