вівторок, 09 вересня 2008 18:43

Ізраїль пропонує гуманітарну допомогу Південній Осетії

Ізраїль розглядає можливість надання гуманітарної допомоги жителям Південної Осетії, постраждалим в серпневому конфлікті з Грузією, повідомив у вівторок РИА Новости заступник офіційного представника ізраїльського МЗС Еді Шапіра.

Питання про це зараз, за його словами, опрацьовується на консультаціях з російськими дипломатами. Гуманітарну допомогу Грузії ізраїльтяни надали ще в серпні, незабаром після закінчення озброєних зіткнень.

"Ми з"ясовуємо за дипломатичними каналами, чим ми можемо допомогти сторонам, постраждалим в кавказькому конфлікті, включаючи жителів Південної Осетії. Як це зробити доцільніше та ефективніше - тема наших консультацій з російськими колегами", - сказав співбесідник агентства.

На кризу в Закавказзі Ізраїль відгукнувся лаконічним закликом МЗС до відновлення миру, евакуацією своїх громадян із зони боїв та відправкою до Грузії невеликої партії медичної апаратури в якості гуманітарної допомоги.

Проголошення незалежності Південної Осетії та Абхазії ізраїльська влада поки офіційно не коментує.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль пропонує гуманітарну допомогу Південній Осетії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути