Ексклюзиви
понеділок, 25 лютого 2008 08:25

Ізраїль наполягає на нових санкціях ООН відносно Ірану

Прем"єр-міністр Ізраїлю Ехуд Ольмерт, що перебуває з чотириденним візитом у Японії, закликав застосувати нові санкції ООН відносно Ірану, повідомило в понеділок агентство Рейтер.

Минулої п"ятниці була опублікована доповідь генерального директора МАГАТЕ Мохаммеда аль-Барадея щодо ядерної програми Ірану, в якій глава Агентства відзначив прогрес у з"ясуванні питань, що залишалися щодо колишньої ядерної діяльності Ірану.

Ізраїльтяни вважають іранську ядерну програму загрозою номер один для існування єврейської держави, і закликають до посилення санкцій проти Ірану на колективній і односторонній основі.

На зустрічі в Берліні 22 січня "шістка" країн-посередників з іранської ядерної проблеми (США, Росія, Китай, Велика Британія, Франція, Німеччина) погоджувала основні елементи нової резолюції, що включає додаткові заходи впливу на Іран.

Проект резолюції у четвер був офіційно внесений до Ради безпеки ООН. Його співавтори (Велика Британія, Франція та Німеччина) розраховують, що резолюція буде ухвалена Радбезом до кінця наступного тижня.

Рада безпеки ООН протягом останніх років ухвалила дві резолюції – 1737 (грудень 2006 року) і 1747 (березень 2007 року), які передбачають санкції відносно Ірану у зв"язку з його відмовою ввести мораторій на збагачення урану і припинити роботу над своєю ракетною програмою, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Ізраїль наполягає на нових санкціях ООН відносно Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути