вівторок, 18 січня 2011 14:10

Із затонулого корабля підняли 200-річне шампанське (ФОТО)

Науковці знайшли найстаріші пляшки шампанського марки Heidsieck, уцілілі після корабельної аварії поблизу фінської провінції Ааланд.

Як повідомляє місцева влада, водолази виявили близько 150 пляшок шампанського ще у липні минулого року у двощогловій шхуні, яка сіла на мілину десь між 1825 і 1830 роками. Вже у липні експерти розпізнали дві марки напою - це Juglar і Veuve Clicquot.

"Тепер ми відкоркували майже 200-річну посудину і виявили третю марку", - йдеться про знайдену пляшку Heidsieck у звіті вчених.

Загалом же приналежність до виноробної майстерні Heidsieck & Co Monopole науковці приписують чотирьом знайденим пляшкам.

"У 1800-х і на початку 1900-х років це був один із провідних виробників шампанського", - пояснив Річард Джалін, один з авторитетних знавців шампанського.

Учений додав, що тільки одна з виявлених пляшок Heidsieck була у задовільному стані. За його словами, він не може назвати точну ціну знайденого Heidsieck, але не здивувався б, якщо воно виявилося найдорожчим з трьох марок.

За попередніми оцінками, ігристе Veuve Clicquot і Juglar можуть коштувати до 100 тисяч євро за пляшку.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Із затонулого корабля підняли 200-річне шампанське (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути