Ексклюзиви
понеділок, 07 березня 2011 17:31

Із запорізького СІЗО випустили першого "тризубівця"

Із запорізького СІЗО випустили першого "тризубівця"

Активіста ВО "Тризуб" Віталія Вишнюка, якого підозрюють у пошкодженні пам'ятника Сталіну в Запоріжжі, відпустили з запорізького СІЗО на підписку про невиїзд.

Запобіжний захід йому змінили у зв'язку з закінченням досудового слідства і станом його здоров'я, повідомляє "Наша Україна" з посиланням на прес-секретаря прокуратури в Запорізькій області Маріанну Піскунову.

Вишнюка перевезли в тубдиспансер Запоріжжя.

Водночас, Пилипа Тарана продовжують утримувати в Запорізькому СІЗО, незважаючи на тяжкий стан, повідомляє прес-служба партії.

Народний депутат Андрій Парубій запевняє, що після вихідних депутати-"нашоукраїнці" продовжать добиватися звільнення під підписку про невиїзд і надання термінової медичної допомоги Тарану.

За даними "нашоукраїнців", Вишнюк має прогресуючу стадію туберкульозу, а Таран потребує негайного хірургічного втручання після ускладнень, викликаних жорстоким побиттям.

Нагадаємо, 28 грудня 2010 невідомі відрізали голову пам'ятнику Сталіну, встановленому в травні минулого року на території обласного комітету КПУ. Того ж дня відповідальність за це взяла на себе організація "Тризуб".

У новорічну ніч невідомі підірвали даний пам'ятник. Відповідальність за це взяла на себе невідома організація "Перше січня".

У перші дні 2011 року за підозрою в пошкодженні пам'ятника Сталіну міліція затримала 9 осіб, серед яких члени організацій "Тризуб" і "Свобода".

Народні депутати від "Нашої України" домагалися інформації про стан здоров'я ув'язнених Вишнюка і Тарана та звільнення їх на підписку про невиїзд для необхідного лікування.

Зараз ви читаєте новину «Із запорізького СІЗО випустили першого "тризубівця"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути