четвер, 12 серпня 2010 18:49

Івано-Франківськ буде фестивалити цілий тиждень

Івано-Франківськ буде фестивалити цілий тиждень

З 17 по 24 серпня на відкритому повітрі в історичному центрі Івано-Франківська проходитиме фестиваль Porto Franco Fest 2010. Кожен день фесту буде присвячений певній країні (Польща, Іран, Німеччина, Китай, Росія, Франція та США) та її діалогу з Україною.

Проект почнеться триденним перформансом, що запланований у трьох частинах міста. Біля "роздягненого" фортепіано, на якому піаністи-професіонали гратимуть класику. Відкриття "Вільного мистецького порту Франківськ" розпочнеться урочистим парадом (вул. Незалежності – Ратуша, площа Ринок). На Гранд-сцені відбудеться симфонічний концерт, концерт гурту "Брати Блюзу" (Україна) та виступ Ренса Ньюленда (Австрія).

У той самий час на схилі гори Петрос в Карпатах пройде музично-літературний діалог французького віолончеліста Домініка де Вієнкура з письменником Тарасом Прохаськом.

"Ми знаємо, як зробити Франківськ культурним центром Європи", – запевнив кореспондента Gazeta.ua один з організаторів дійства, молодий композитор Роман Григорів.

Сцени, галереї, кінозали, площі та парки, провулки та внутрішні двори, навіть дахи та балкони стануть частиною "вільного мистецького простору".

За словами організаторів, перший день розпочнеться розмовою про польсько-українські мистецькі стосунки. Далі відбудеться перша арт-презентація "Мистецтво польського плакату".

У ресторані "Фран Ко" кожного дня в обідню пору відвідувачі зможуть побувати на майстер-класі чи дегустації національної страви, яку готуватиме гуру кулінарного мистецтва з тієї чи іншої країни.

Німецький гість Ронні Бадендік пообіцяв приготувати голубці з тушкованою картоплею, картопляні деруни з яблучним джемом, інші кулінарні ексклюзиви.

Закриття передбачає виступ івано-франківського гурту "Перкалаба".

Нагадаємо, раніше через підтоплення у селищі Коропець Монастириського району на Тернопільщині перенесли запланований кулінарний фестиваль "Коропфест".
Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківськ буде фестивалити цілий тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути