вівторок, 07 серпня 2018 13:46

Іванні Карапузь на лікування ДЦП потрібна допомога

Автор: Фото надане Ярославою Карапузь
  Іванна має всі шанси жити нормальним життям.
Іванна має всі шанси жити нормальним життям.

7-річна Іванна Карапузь із Кременчука на Полтавщині страждає на важку форму ДЦП з руховими порушеннями в кінцівках. Але в дівчинки є всі шанси навчитися ходити й жити нормальним життям. Їй необхідно проходити реабілітацію в клініці "Інново" у Львові. Курс лікування коштує близько 22 тис. грн.

"Іванночка народилася передчасно. Була в реанімації. Додому нас виписали через два місяці. Головна проблема була в скутості м'язів. Ми почали їздити в реабілітаційні центри. Іванна навчилася повзати й сидіти, більш впевнено тримати голову, їсти й одягатися.

У неї збережений інтелект. Усе розуміє, займається розвиваючими іграми, малює, рахує. Стала більш самостійною. На дитячому майданчику вже грається сама, а я можу спостерігати, а не бігти постійно на допомогу. Навчилась розгойдуватись на гойдалці. Радіє: "Мам, дивися, я це зробила сама". Для нас це значні досягнення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брату й сестрі потрібна допомога на лікування за кордоном

І ми не можемо зупинятися на досягнутому. Але потрібні кошти. З чоловіком ми розлучаємося. Він не витримав ні фінансового, ані морального навантаження. Каже, що буде платити аліменти саме таку суму, яку присудять. Зараз тривають суди. Ми з Іванкою винаймаємо квартиру. Поряд немає рідних людей, щоб хоч якось підтримали. Батьки мої живуть в Дніпродзерджинську. Думали до них переїхати. Але тут вже подали документи в школу, виділене фінансування для асистента вчителя. Якщо графік навчання дозволятиме мені працювати, то вийду на роботу. Іншого виходу хоч якось виживати у нас немає.

Наступний курс реабілітації маємо проходити з 22 жовтня. Я змушена знову звертатися до небайдужих людей, щоб допомогли нам з Іванкою поїхати на лікування", - розповіла Gazeta.ua мати Ярослава Карапузь.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку: 5168 7422 2742 6438 (Карапузь Ярослава Віталіївна), її контакти: 0 (67) 523 05 75.

Ел. пошта: [email protected].

Зараз ви читаєте новину «Іванні Карапузь на лікування ДЦП потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути