Ексклюзиви
четвер, 12 жовтня 2006 10:51

Італієць намагався вивезти за кордон 13-річну українку

Українські прикордонники в аеропорту "Бориспіль" затримали італійця з 13-річною дівчинкою. Про це повідомили у відділі з питань взаємодії із ЗМІ та зв"язків з громадськістю Державної прикордонної служби України.

Чоловік планував вилетіти з України рейсом до Праги. Разом з ним паспортний контроль проходила дівчинка, яка назвалася Фредерікою – 11-річною донькою громадянина Італії. Паспортного документа вона не мала, натомість на її ім"я було видане у посольстві посвідчення на повернення в Італію.

Інспектору прикордонного контролю дівчина українською мовою пояснила, що її паспорт загублено. Поведінка цих мандрівників викликала підозру у прикордонника, тож було прийнято рішення провести співбесіду.

Спочатку італієць та дівчинка розповідали, що нібито рік тому мати Фредеріки померла. Цей час дівчинка навчалася в інтернаті у Кіровограді, а на вихідні їздила до рідного дядька або до дідуся з бабусею, які й розповіли дівчинці, що у неї є батько – італієць, який з 2005 року живе в Україні. Не співпадало у цій розповіді те, що у паспорті іноземця виявили відмітку про перетин кордону, датовану 5 жовтня.

Згодом дівчинка зізналась, що звати її Катерина і вона є 13-річною громадянкою України. Її мати уже 4 роки нелегально проживає в Італії. З 8 жовтня дівчинка разом з італійцем проживала у Києві. Для вивезення дівчинки він через посольство оформив документ, для якого подав дані на свою справжню доньку.

Затриманого італійця передадуть співробітникам Управління боротьби зі злочинами, пов"язаними з торгівлею людьми, МВС України. За даним фактом порушено кримінальну справу, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Італієць намагався вивезти за кордон 13-річну українку ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути