Ексклюзиви
четвер, 11 листопада 2010 13:44

Італія навчатиме українських заробітчан місцевої мови

Італія навчатиме українських заробітчан місцевої мови

Італія пропонує Україні розглянути можливість створення в Україні і в Італії програм з вивчення італійської мови для українських трудових мігрантів.

Про це повідомили в Міністерстві праці та соціальної політики України.

У відомстві зазначили, що раніше відбулася зустріч першого заступника міністра праці та соціальної політики Лідії Дроздової з директором генерального департаменту з питань міграції Міністерства праці Італії Натале Форлані, в ході якої сторони обговорили стан і перспективи підготовчого процесу до підписання українсько-італійської угоди у сфері трудової міграції.

Зокрема, італійська сторона запропонувала розглянути можливість створення в Україні і в Італії за рахунок італійської сторони освітньо-підготовчих програм у рамках угоди у сфері трудової міграції, які б допомогли громадянам України перед легальним виїздом до Італії з метою працевлаштування вивчити італійську мову, особливості побуту, культури і роботи в італійських сім'ях.

Іншою складовою цих програм має стати можливість своєчасного повернення в Україну трудових мігрантів після закінчення терміну дії контракту на працю і допомогу в пошуку роботи в Україні після повернення з Італії.

За результатами зустрічі сторони домовилися про те, що в січні 2011 року італійська сторона передасть на розгляд Мінпраці контрпроект міжурядової угоди у сфері трудової міграції.

Крім цього, сторони домовилися про відновлення процесу переговорів щодо підписання угоди про соціальний захист українців на території Італії, а також про те, що в лютому відбудуться переговори на рівні експертів сторін з обговорення тексту угоди в сфері трудової міграції.

Як повідомлялося, в серпні Мінпраці заявляло про те, що Україна веде переговори про працевлаштування, соціальний захист і пенсійне забезпечення українців з 9 країнами.

Зокрема, йшлося про переговори з Естонією, Італією, Іспанією, Польщею, Грецією, Грузією, Угорщиною, Румунією і Німеччиною.

Нагадаємо, в Італії відкрився новий телевізійний канал - Babel TV - з мовленням українською

Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Італія навчатиме українських заробітчан місцевої мови ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути