вівторок, 12 червня 2012 09:51

Італійський журналіст презентував книгу про Україну

Журналіст і письменник Массиміліано Ді Паскуале називає себе італійцем, закоханим в Україну. Він не має дружини-українки, не займається науковою україністикою, але його зацікавлення Україною перетворилося у професію.

Протягом восьми років він об'їздив понад 20 міст у різних регіонах України, пише Радіо Свобода.

Свої спостереження і міркування допитливий італієць виклав у книжці, яку назвав "Україна. Держава на межі" із підзаголовком "Подорожі до незнайомої Європи".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кокотюха написав роман про "сучі війни" в таборах

"Для пересічного італійця Україна все ще асоціюється або з Росією, або із сірою пострадянською республікою. Насправді ж це окрема держава, різнобарвна, сповнена протиріч, і вона має своє обличчя", - каже автор.

Автор: Фото: radiosvoboda.org
  Обкладинка нової книги Максиміліано ді Паскуале
Обкладинка нової книги Максиміліано ді Паскуале

"Книжка - це подорож, що починається в Івано-Франківську і закінчується у Чернівцях після відвідин України центральної, східної, південної і Криму. Але це не є розповідь про коротке перебування. Я описую міста, які відвідував кілька разів у різні періоди. У деяких розділах я намагаюся пояснити навіть зміни, що сталися у цих містах за 8 років. Наприклад, яким був Київ 2004 року напередодні Помаранчевої революції, і який Київ нині за президента Віктора Януковича", - додає Массиміліано Ді Паскуале.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль "Книга в футболі. Футбол у книзі"

"Розповідаючи про монументи та історію країни, я особливе місце присвятив зустрічам із різними людьми. Це звичайні українці, яких я зустрічав на базарах, у потягах чи маршрутках. До книжки увійшли також інтерв'ю з відомими людьми", - розповів автор.

Автор: Фото: affaritaliani.libero.it
  Максиміліано називає себе італійцем, закоханим в Україну.
Максиміліано називає себе італійцем, закоханим в Україну.

У книжці є розмови з письменниками Сергієм Жаданом, Оксаною Забужко, правозахисником Євгеном Захаровим та інтерв'ю автора з Віктором Ющенком.

"За 8 років подорожей я зустрічав дуже гостинних, великодушних людей. Я маю гарні спогади про українські свята й застілля. Бесіди і жарти зі смаженим шашликом і за чарочкою горілки – ось таку дружню, веселу атмосферу хочеться пам'ятати", - додав Массиміліано Ді Паскуале.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тернополі сотня дітей виготовили велетенську книгу казок

??Книжка Массиміліано Ді Паскуале – друга друкована праця про Україну. Два роки тому побачила світ його перша книжка-фотоальбом "В Україні. Світлини для щоденника".

Невдовзі автор вирушає знову до України для роботи над оновленим виданням туристичного англомовного довідника Bradt guide Ukraine.

Зараз ви читаєте новину «Італійський журналіст презентував книгу про Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути