середа, 07 листопада 2007 09:26

Італійський комуніст Діліберто запропонував перенести тіло Леніна до Риму

Заява лідера Партії італійських комуністів Олівьєро Діліберто в Москві про можливість перенесення тіла Володимира Леніна до Риму в випадку, якщо російський уряд ухвалить рішення про його поховання, викликало бурхливу полеміку в Італії. "Ми можемо перевезти тіло Леніна до Риму, якщо в пострадянській Росії буде ухвалено рішення про його поховання", – заявив італійський політик у вівторок у Москві, куди він прибув з нагоди 90-річчя з дня Жовтневої революції і де його прийняв лідер КПРФ Геннадій Зюганов.

Відгукуючись на вислови Діліберто, один із парламентаріїв від партії "Національний альянс", що входить у правоцентристський опозиційний блок, відзначив: "Ми можемо прийняти цю пропозицію тільки за умови, якщо Росія натомість прийме від нас Діліберто. Інші варіанти ми не розглядаємо".

"Можливо, Діліберто вирішив так пожартувати, випивши чарку-другу горілки і промерзнувши на холоді", – висунув гіпотезу депутат партії "Союз християнських демократів і демократів центру" Лука Волонте.

У свою чергу коментуючи слова лідера Партії італійських комуністів, сенатор від правої партії "Ліга Півночі" Етторе Піровано сказав, натякаючи на похилий вік більшості своїх колег: "Тіло Леніна в Сенаті? Там воно було б у відмінній компанії".

Припинив дискусії сам Діліберто, відзначивши: "Очевидно, що Ленін донині вселяє страх. Навіть будучи мертвим. Вистачило одного лише жарту для розв"язування сюрреалістичних дебатів про те, чого не існує. Питання про поховання тіла Леніна можуть вирішити лише в Росії", – повідомляє censor.net.ua.

Зараз ви читаєте новину «Італійський комуніст Діліберто запропонував перенести тіло Леніна до Риму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути