Ексклюзиви
вівторок, 30 січня 2024 06:56

Спецтема: Війна Росії проти України

ISW: росіяни модернізують ППО на тлі атак українських дронів

ISW: росіяни модернізують ППО на тлі атак українських дронів
РФ модернізує системи ППО через удари українських дронів. Фото: pixabay.com

Через регулярні атаки українських дронів Росія в глибокому тилу переобладнує елементи своєї системи протиповітряної оборони.

У низці областей РФ останніми днями фіксували перебої зі зв'язком стандарту 4G, повідомляє у свіжому звіті американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Міністерство цифрового розвитку Російської Федерації наказало місцевій владі у Ленінградській, Новгородській та Псковській областях заблокувати до 30 січня інтернет-зв'язок 4G LTE, щоб російські чиновники змогли доопрацювати системи протидії безпілотникам і протиповітряної оборони", - йдеться у повідомленні.

З 25 по 30 січня ці три області оголосили про перебої інтернет-послуг через "технічне коригуванням радіочастотного спектру".

"Воронезька область проводить аналогічні заходи. Ті були заплановані на федеральному рівні. Багато інших неназваних суб'єктів РФ проводять ці заходи з різною швидкістю", - повідомило одне з джерел російського видання "Коммерсантъ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Удари по об'єктах у глибині РФ наносились українською зброєю - Time

Російські системи радіоелектронної боротьби та мобільні інтернет-провайдери працюють на частотах, дозволених Державною комісією з радіочастот Росії. Невибіркове використання РЕБ може створювати перешкоди для мобільного зв'язку.

Наразі ISW незрозуміло, який вплив інтернет-операції можуть мати на переорієнтацію систем РЕБ або розгортання нових сил і засобів і навпаки.

"Російські війська можуть випробовувати нові засоби РЕБ і завчасно відключати інтернет-послуги для уникнення раптових перебоїв. Чиновники також можуть обмежувати доступ до інтернету, щоб приховати переміщення звичайних систем протиповітряної оборони в Росії після ударів українських безпілотників у Ленінградській області 18 січня і 21 січня. Ці удари свідчать, що російські системи ППО на північному заході РФ можуть бути недостатньо розгорнуті для захисту від запущених з України безпілотників", - зазначають аналітики ISW.

У Туапсе, що в Краснодарському краї РФ, вночі проти 25 січня палала нафтобаза Роснєфті. Причиною загоряння стала атака безпілотників. За даними місцевих пабліків, вогонь охопив одну з колон підприємства для переробки палива.

За інформацією Telegram-каналу Mash, нафтобазу в Туапсе було атаковано трьома українськими БПЛА "Бобер".

До цього українські безпілотники атакували нафтопереробну базу в Усть-Лузі, що в Ленінградській області РФ.

Також на милулому тижні повідомлялося, що Україна атакувала авіаремонтний завод у Смоленській області РФ.

Це підприємство займається виробництвом та ремонтом озброєння, а також авіаційної та військової техніки.

Зараз ви читаєте новину «ISW: росіяни модернізують ППО на тлі атак українських дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути