Ексклюзиви
пʼятниця, 07 листопада 2008 14:18

Історики назвали Буша некомпетентним

Враховуючи низькі рейтинги та сильну критику ведення війни в Іраку, а також заходів подолання економічних проблем та проблем викликаних ураганом Катріна, найбільш влучним словом, на думку істориків, для президентства Буша було б "некомпетентне".

"Його вважають некомпетентним у ведені внутрішньої та зовнішньої політик. Він прагне втілити програму для прав нації, але робить це через виконавчу владу, яка ігнорую бажання громади," - говорить Джуліан Зелізер, професор історії та зв"язку з громадськістю у школі Вудро Вільсон при університеті в Принстоні.

Проте репутація Буша може з часом змінитися, як це сталося з репутаціями багатьох його попередників.

Професор політичної історії в Гарварді Барбара Келлерман каже, що коли новообраний президент Барак Обама перейме владу в січні, люди можуть поглянути на Буша по-новому.

"Я гадаю, що може настати такий час, коли люди перестануть сердитися на адміністрацію так сильно, як зараз, і усвідомлять, що дещо з того було просто... як пощастить," - говорить вона.

Келлерман, яка є авторкою книги "Погане лідерство: що це? Як це відбувається? Чому це важливо?", зауважує, що Бушу не щастило протягом останніх 8 років.

"Він (Буш) був досить невезучим президентом. Поки він був при владі, трапилися деякі такі речі, з якими більшості людей не доводилося мати справу - трагедія 9 листопада, Катріна, фінансова криза," - пояснює вона. За матеріалами CNN.

Зараз ви читаєте новину «Історики назвали Буша некомпетентним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути