пʼятниця, 18 січня 2008 15:36

Дослідники створили Web 3.0

Європейські дослідники, що з 2006 року працюють над проектом створення призначених для користувача бездротових мереж WIP, запропонували концепцію Web 3.0, пише науково-популярне видання Physorg. Якщо ідея буде реалізована, навіть ненавчені користувачі інтернету зможуть об"єднувати свої канали зв"язку, а також розгортати бездротові локальні мережі.

Нова концепція передбачає розділення особи користувача і його IP-адреси, оскільки в бездротовій мережі один і той же користувач може часто міняти свою адресу. Таким чином, дані доставлятимуться користувачам інтернету, які переміщаються з мережі в мережу весь час по різним маршрутам.

Проект складається з трьох частин - призначені для користувача додатки, протоколи маршрутизації та фізична реалізація технології. В даний час Web 3.0 обкатується в лабораторіях. Поєднання окремих його елементів в єдиний продукт заплановане на 2009 рік.

Поняття Web 3.0 практично не перетинається з популярною концепцією Web 2.0, що припускає, що користувачі сервісу самі створюють контент, обговорюють його, оцінюють та управляють ним. Багато інтернет-ресурсів, що використали традиційні можливості Web, останніми роками перейшли на технології, що асоціюються з Web 2.0, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Дослідники створили Web 3.0». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути