вівторок, 28 жовтня 2008 12:56

Ісландія попросила фінансової допомоги у Європи і США

Ісландський Центробанк (Sedlabanki) попросив допомоги у Європейського ЦБ і Федеральної резервної системи (ФРС) США в боротьбі з фінансовою кризою, повідомляє AFP з посиланням на заяву прем"єр-міністра країни Гейра Хорді (GeirHaarde).

За словами Хорді, ще в п"ятницю 23 жовтня Sedlabanki розіслав прохання про підтримку не тільки ЕЦБ і ФРС, але і центральним банкам скандінавських держав. Проте відповіді ісландські чиновники до цих пір не отримали.

Ісландський фінансовий сектор, що був основою економіки країни, потерпів восени 2008 року крах через глобальну кредитну кризу. Практично всі значні банки країни були націоналізовані. 28 жовтня для підтримки курсу крони ЦБ країни підвищив облікову ставку на 6 процентних пунктів до 18 відсотків.

Раніше Ісландія домовилася про кредит з МВФ у розмірі 2,1 мільярдів доларів, проте, за словами Хорді, країні потрібно як мінімум ще чотири мільярди. Ісландія також просила Росію про кредит на 4 мільярди євро, але поки переговори про надання засобів не завершені.

Зараз ви читаєте новину «Ісландія попросила фінансової допомоги у Європи і США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути