пʼятниця, 30 серпня 2024 10:29

Ірландія знову зменшила кількість житла для українських біженців

Ірландія знову зменшила кількість житла для українських біженців
Ірландія зачиняє десятки притулків для українських біженців. Фото: pixabay.com

Ірландія суттєво зменшила кількість державного житла для українських біженців.

Уряд країни закриває десятки центрів, де надають житло українцям. Кількість українських біженців, які проживають у державному житлі у Ірландії, за рік скоротилася майже на 17,5 тис., пише The Irish Times.

"У середині серпня 2024 року в житлі за державним контрактом проживали 40 058 українців із тимчасовим захистом. Це на 30% менше, ніж торік (57 502 у серпні 2023 року). У травні 2024-го у Департаменті інтеграції заявили, що в рамках політики уряду з надання житла лише на 90 днів закриють значну кількість центрів, де розміщують українців", - йдеться у повідомленні.

Загалом в Ірландії зараз проживають 107 279 українських біженців. Останнім часом потік людей до країни спав. У липні цього року до країни прибували в середньому 33 українські біженці на день. Тоді як у липні 2023-го кількість новоприбулих сягала в середньому 113 людей на день.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ірландія суттєво знижує виплати біженцям з України

Відтоді припинили дію 189 контрактів з надання житла для біженців із України. Із них 175 розірвав уряд, а 14 - самі постачальники житла. Водночас розірвання контрактів триває ще зі 100 центрами.

У серпні продовжують розміщувати українців за контрактом з урядом 855 закладів. У серпні 2023-го їх було 993. Деякі місця після виїзду українців використовують для розміщення заявників на міжнародний захист.

За даними Департаменту інтеграції, близько 12 готелів, у яких раніше проживали лише українці, тепер є "гібридними об'єктами", де живуть як українці з тимчасовим захистом, так і біженці з інших країн. Ще один центр, який раніше використовували для українців, тепер використовують виключно для розміщення шукачів притулку.

Чимало українців знайшли прихисток у домах місцевих жителів. Близько 28,8 тис. українських біженців проживають у понад 15,1 тис. ірландських сімей.

Домогосподарства, які приймають українських біженців, отримують місячний платіж у розмірі €800. З початку запуску схеми підтримки у липні 2022 року уряд виплатив за такий прийом €165 млн.

У жовтні Європейський Союз продовжив термін дії механізму тимчасового захисту для українських біженців до 4 березня 2025 року.

Влада Ірландії вирішила з 2024 року скоротити допомогу для нових біженців з України.

Зараз ви читаєте новину «Ірландія знову зменшила кількість житла для українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути