понеділок, 28 липня 2008 17:09

Іран не готовий відмовитися від страти шляхом "забивання камінням"

Посол ісламської республіки в Москві Голямрез Ансарі розповів, що з часом забивання камінням буде замінено іншим видом покарання. Відповідні закони вже формуються, заявив посол.

Нагадаємо, що в минулу неділю в Тегерані страчено 29 чоловік, що звинувачувалися у вбивствах, згвалтуваннях, пограбуваннях і торгівлі наркотиками.

Вироки були приведені у виконання в неділю зранку у в"язниці Евін. Повідомлення про страту "наркоторговців і відомих бандитів" передало іранське державне телебачення IRIB.

"Ці злочинці продали тисячі кілограмів наркотиків усередині країни та за її межами", - говориться в заяві, поширеній державними ЗМІ Ірану.

За даними правозахисної організації AmnestyInternational минулого року в Ірані страчували 317 чоловік. Більше страт відбувається тільки в Китаї.

У Тегерані наполягають, що страта є ефективною мірою боротьби із злочинністю. За словами іранської влади, всі смертні вироки ухвалюються тільки після найретельнішого розслідування.

Зокрема, Іран як і раніше практикує "забивання камінням" - страту за подружню невірність або "сексуальні збочення". Так, 20 липня вісім жінок і одного чоловіка було засуджено до закидання каменями, повідомляє Newsru.com.

Зараз ви читаєте новину «Іран не готовий відмовитися від страти шляхом "забивання камінням"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути