середа, 13 липня 2022 08:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Іран допоможе росіянам покращити повітряну розвідку в Україні – ISW

Іран допоможе росіянам покращити повітряну розвідку в Україні – ISW
Іранські дрони можуть змінити ситуацію щодо точності атак російських військ. Фото: eastnews.ua

Іран планує постачати безпілотники до Росії, а це може покращити повітряну розвідку російських окупантів у війні з Україною.

Іранські дрони можуть змінити ситуацію щодо точності атак російської армії, вважають американські аналітики Інституту вивчення війни ISW.

"Раніше Російську Федерацію обвинувачували у неефективній аеророзвідці та корекції вогню артилерії. Кремль закуповує іранські безпілотники, які, ймовірно, покращать російську повітряну розвідку та точність непрямого вогню в Україні", – йдеться у звіті ISW.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін зустрінеться з Ердоганом в Ірані: подробиці

Експерти також згадали радника з питань національної безпеки Сполучених Штатів Америки Джейка Саллівана. З його слів, РФ звернулася до Ірану з проханням надати їй безпілотники. Він також повідомив, що серед кількох сотень наданих апаратів будуть ті, які здатні використовувати зброю. Усе відбудеться у прискорений термін.

11 липня у Білому домі повідомили, що Іран найближчим часом надасть Росії "до кількох сотень БПЛА" і навчатиме російських військових користуватися ними.

Раніше Іран надав аналогічні безпілотні літальні апарати єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню

У Сполучених Штатах Америки вважають, що армії Російської Федерації не вдалося здійснити у війні проти України стратегічні плани російського диктатора Володимира Путіна. Глава Кремля нібито хотів не лише захопити українські землі, а й стерти українську ідентичність.

Зараз ви читаєте новину «Іран допоможе росіянам покращити повітряну розвідку в Україні – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути