середа, 03 серпня 2022 13:08

Іпотека по-новому: кому видаватимуть пільгові кредити на житло

Іпотека по-новому: кому видаватимуть пільгові кредити на житло
Із 1 жовтня пільгові кредити на квартири видаватимуть українцям, які належать до однієї з семи категорій. Їх перелік є у постанові Кабміну №856. ФОТО: Gazeta.ua

Кабмін затвердив нові умови для акціонерного товариства "Українська фінансова житлова компанія" щодо надання іпотек українцям. Рішення набирає чинності 1 жовтня.

На іпотечне кредитування можуть претендувати громадян, які належать до однієї із семи категорій, ідеться у постанові №856 від 2 серпня:

1. Військовослужбовці ЗСУ за контрактом, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Головного управління розвідки Міноборони, Національної гвардії, Держприкордонслужби, Управління державної охорони, Держспецзв'язку, Держтрансслужби, військові прокурори Офіса Генерального прокурора, особи рядового й начальницького складу ДСНС, працівники Служби судової охорони, особи начальницького складу управління спеціальних операцій Національного антикорупційного бюро, поліцейські та члени їхніх сімей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитки від руйнувань в Україні наближаються до 3 мільярдів – Київська школа економіки

2. Медичні працівники (фахівці й професіонали) закладів охорони здоров'я державної або комунальної форми власності.

3. Педагогічні працівники закладів освіти державної або комунальної форми власності.

4. Наукові (науково-педагогічні) працівники закладів освіти та наукових установ державної або комунальної форми власності.

5. Ветерани війни й члени їхніх сімей; учасники бойових дій, особи з інвалідністю внаслідок війни, сім'ї загиблих (померлих) ветеранів війни, а також сім'ї загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

6. Внутрішньо переміщені особи.

7. Інші громадяни України, які не мають власної житлової нерухомості або у власності яких менш ніж 52,5 кв. м для сім'ї з однієї особи (одинока особа) й додатково 21 кв. м – на кожного наступного члена сім'ї.

Також у постанові йдеться про умови кредитування. Зокрема вказується, що максимальний термін кредиту – 240 місяців. Мінімальний перший внесок – 20% від вартості житла.

Громадяни України, які постраждали через війну Росії, можуть отримувати грошову й інші види допомоги. Для цього необхідно подати заявку на платформі "єДопомога".

Обов'язковою умовою отримання переселенцями допомоги від міжнародних організацій є статус внутрішньо переміщеної особи (ВПО).

Зараз ви читаєте новину «Іпотека по-новому: кому видаватимуть пільгові кредити на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути