понеділок, 09 квітня 2007 14:40

Intel випустила новий чотирьох"ядерний процесор

Компанія Intel випустила новий чотирьох"ядерний процесор Core 2 Extreme QX6800, повідомляє DailyTech. Процесор працює на тактовій частоті 2,93 гігагерци при частоті шини 1066 мегагерц і оснащений вісьма мегабайтами кеш-пам"яті другого рівня.

Як і його попередник Core 2 Extreme QX6700, процесор побудований за 65-нанометровою технологією. Серія Extreme надає великі можливості для "розгону" і відрізняється істотно більшою продуктивністю в порівнянні із звичайними процесорами. Нагадаємо, що наступне покоління 45-нанометровых процесорів від Intel з"явиться не раніше другої половини 2007 року.

Чотирьох"ядерні процесори Intel мають рекордну продуктивність – на 50% вище, ніж у передових двоядерних процесорів Intel Xeon з тим же рівнем энергоспоживання, і до 150% вище, ніж у конкуруючих систем.

Новий процесор коштує 1199 доларів. Після оголошеного раніше зниження цін на всю лінійку процесорів від Intel в третьому кварталі 2007 року, його вартість знизиться до 999 доларів США, повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Intel випустила новий чотирьох"ядерний процесор». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути