Ексклюзиви
середа, 09 січня 2008 13:22

Інфляція в Росії в 2007 році становить 12%

Інфляція в Росії за підсумками грудня становила 1,1 відсотка, а за підсумками 2007 року – 11,9 відсотка, повідомляє РИА Новости з посиланням на офіційні дані Росстату. Спочатку уряд планував стримати темпи зростання цін на рівні у вісім відсотків, але в другій половині року прогноз був підвищений до 11,5-12 відсотків. У 2006 році ціни в Росії виросли тільки на дев"ять відсотків. Причиною того, що уряд не впорався з початковим прогнозом, став різкий стрибок цін на продукти восени 2007 року. Тільки за вересень у деяких регіонах масло і сир подорожчали майже на чверть. Частково стрибок інфляції був пов"язаний з підвищенням вартості продуктів на світових ринках.

Уряд для того, щоб знизити темпи зростання цін, попросив крупних виробників і продавців заморозити ціни на соціально значущі товари. Бізнесмени погодилися не підвищувати і не знижувати ціни до лютого 2008 року.

Варто відзначити, що в 2007 році з прогнозом щодо інфляції не впоралися багато країн світу. Більше, ніж очікувалося, ціни зросли, зокрема, в Китаї та єврозоні.

У 2008 році міністерство економічного розвитку планує здійснити цілий ряд заходів, спрямованих на боротьбу з різким зростанням цін. Наприклад, профільним міністерствам буде запропоновано оцінювати ефективність роботи природних монополій та їх інвестиційні програми.

Наприкінці 2007 року Центробанк підняв прогноз щодо темпыв зростання цін у Росії до 9-10 відсотків. Прогноз Мінекономрозвитку в сім відсотків, зафіксований у першому трирічному бюджеті, поки не змінений. МЕРТ може переглянути його вже в першому кварталі 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Інфляція в Росії в 2007 році становить 12%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути