Ексклюзиви
середа, 09 листопада 2016 15:02

Ілля Ігнатчук має "кришталеві" кістки – потрібна допомога

13-річний Ілля Ігнатчук із Львова не може ходити через крихкість кісток. Хворобу в народі називають "кришталевою". Вона дуже рідкісна. Виникає на генетичному тлі. Всі ці роки Ілля проходить лікування. Кістки почали зміцнюватися. Але залишається кривизна ніг. Виправити можна за допомогою операції. Після цього хлопчик зможе ходити. На операцію треба 30 тис. євро.

 

"Коли Ілля народився, наступного дня в нього виявили перелом ручки і ніжки. Забрали на лікування в "Охматдит". Там виявили важку форму недосконалого остеогенезу. Цю хворобу повністю не дослідили. В нашому роду нічого подібного ні в кого не було. За місяць нас виписали з лікарні. Згодом знову хруснула ніжка, коли я піджимала її легенько до животика. Пізніше був перелом руки. А в 9 місяців, коли сидів у ходулях, стопи. Після року Ілля міг просто стояти біля манежу або повзати, і ноги ламалися.

В 2,5 року він став на ноги й ходив. Але після щеплення від поліомієліту, хоч і полегшеного, ноги й руки дитини тріскали навіть після невеличкого повороту. Ілля почав боятися стояти. Із 6 років таке саме відбувалося з руками. В клініці доктора Куліковича в Дніпрі ми пройшли курс лікування. Призупинили вимивання кальцію з кісток. Останні три роки в нас покращення. Зараз пересувається сидячи, допомагає руками. Кістки зміцнилися, але деформовані ноги, є різниця у їх довжині", - говорить Gazeta.ua мати Оксана Ігнатчук.

Іллю беруться прооперувати в столичній клініці Ladisten.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 4-річний Назар Тесленко не може ходити - потрібна допомога на курсове лікування

"Лікар Веклич Віталій Вікторович вирівняє ноги за своїм методом за кілька операцій. Пізніше в клініці Дніпра Ілля пройде курс укріплення кісткової маси. Лікарі гарантують, що за кілька місяців він стане на ноги і зможе ходити. Операції і реабілітація займуть десь рік. На це треба 30 тисяч євро. Просимо допомоги в небайдужих людей, бо для нас ця сума не посильна", - каже Оксана.

Реквізити для допомоги:

Картка Приватбанку - 5363 5423 0622 8934 (Ігнатчук Оксана Володимирівна).

Контакти батька Іллі Дмитра Ігнатчука - (067) 275 26 90.

Зараз ви читаєте новину «Ілля Ігнатчук має "кришталеві" кістки – потрібна допомога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути