понеділок, 14 червня 2010 20:14

Ігор Марков: покарання Убирія – справа спокою мільйонного міста

В Одесі може бути введено пряме президентське правління, а заступника Гурвіца посадять за стрілянину з бойового пістолета. Скандал із застосуванням бойової зброї віце-мером Одеси Вахтангом Убірія набуває розголосу.

За повідомленням прес-служби ГУ МВС України в Одеській області, за фактом дій Вахтанга Убірія 11 червня порушено кримінальну справу за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу "Хуліганство". Ідеться про дії, вчинені із застосуванням вогнепальної зброї. Ця стаття передбачає покарання від 3до 7 років позбавлення волі. Ведеться слідство.

Тим часом куратор Одеської області Олексій Костусєв дав зрозуміти, що належну оцінку отримають не тільки дії Убірія, а й усієї його команди. За словами Костусєва, події 11 червня на міському звалищі можуть стати підставою для відсторонення від влади в Одесі всієї команди Гурвіца і введення в місті прямого президентського правління.

О. Костусєв: події, що відбулися - це підстава, щоб відсторонити Гурвіца і його зграю від влади і ввести пряме президентське правління.

Лідер партії "Родіна" Ігор Марков також вважає, що необхідно термінове втручання центральної влади. За словами Маркова, Едуарду Гурвіцу та його найближчому оточенню вдавалося піти від покарання за злочини проти журналістів, завдяки заступництву центральної влади в період 2004-2010 років.

І. Марков: коли МВС очолював один Гурвіца - Юрій Луценко - міська влада вела себе гранично нахабно. Хочу нагадати, як журналісту телеканалу "АТВ" Дмитру Докунову завдали ножові поранення, коли він зняв, як глава міського УВС інструктує вуличних хуліганів. У січні 2010 року молодики того самого Убірія побили фотокореспондента тільки за те, що він спробував зняти те, що відбувається на дні народження Гурвіца. Якщо міську владу Одеси не зупинити, то майбутні вибори в Одесі будуть дуже брудними, і місто, як у 1994 і 1998 році, потоне в крові. Тому питання покарання Убірія - це не питання окремого кримінального епізоду. Це питання спокою мільйонного міста.

Нагадаємо, що 11 червня віце-мер Одеси Вахтангі Убірія погрожував журналістам розправою, вдарив оператора одеської телекомпанії в обличчя, а згодом відкрив вогонь з бойової зброї.

Зараз ви читаєте новину «Ігор Марков: покарання Убирія – справа спокою мільйонного міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути