Ексклюзиви
понеділок, 03 квітня 2023 18:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат сказав у скільки разів РФ переважає Україну в повітрі

Ігнат сказав у скільки разів РФ переважає Україну в повітрі
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат наголосив, що Україні потрібні F-16. Фото: eastnews.ua

Україні потрібні багатоцільові літаки F-16, бо Росія переважає у повітрі у п'ять-шість разів.

Технологічно російська авіація краща у кілька разів, сказав під час телемарафону речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Вони провели глибоку модернізацію літака Су-27, сьогодні це Су-30, а також є версія Су-35, є винищувач-бомбардувальник Су-34, і те, що вони застосовують з тих літаків – це нова загроза", – зазначив він.

Росія майже щодня випускає по Україні близько 10 керованих авіаційних бомб. При цьому літаки не входять у зону ураження української ППО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перекидає свою авіацію до Білорусі, останній раз таке було у березні

МіГ-29, які передають Словаччина та Польща, покращують спроможності Повітряних сил ЗСУ. Але вони морально застарілі та мають слабкі технічні характеристики. А F-16 пройшли кілька етапів модернізації.

"F-16, який є ровесником МіГ-29, пройшов кілька етапів глибокої модернізації. Це охоплює заміну основного обладнання: це бортова РЛС, яка бачить далеко, і плюс до цього широкий спектр озброєння – крилаті ракети, керовані авіаційні ракети, здатні вражати повітряні, наземні, надводні цілі – все є у літака F-16. Саме тому нам потрібен такий багатоцільовий літак. МіГ-29, який нам передають партнери, не має цього. Там пройшла невелика модернізація системи зв'язку, системи навігації, системи "свій-чужий" і зрештою все. Але ми розуміємо, що це перший крок, і ми дякуємо партнерам за таку підтримку", – наголосив речник.

В Україні вже є пілоти, які завершили навчання на F-16. Але не менш важлива підготовка техдокументації, інженерів, адаптація інфраструктури українських аеродромів.

Сили та засоби протиповітряної оборони не можуть перехопити снаряди реактивної артилерії.

Їх потрібно знищувати на землі. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат. Він пояснив, що під час обстрілу артилерії, якщо є інформація, також вмикається сигнал повітряної тривоги. Але люди часто сприймають це як ракетну атаку.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат сказав у скільки разів РФ переважає Україну в повітрі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути