Ексклюзиви
неділя, 28 травня 2023 09:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат назвав необхідну кількість F-16 для звільнення територій України

Ігнат назвав необхідну кількість F-16 для звільнення територій України
Речник Повітряних сил Юрій Ігнат сказав, скільки F-16 потрібно Україні. Фото: скріншот з відео

В умовах російської агресії Україні потрібна щонайменше ескадрилья винищувачів F-16.

Кількісно – це до 18 бойових суден, повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в коментарі "24 каналу".

В умовах мирного часу нам потрібно 150+ таких літаків, щоб захистити свою територію. Плюс невеликі літаки для навчання курсантів та молодого льотного складу, зауважив Ігнат.

"Це чотири – п'ять бригад, які можна буде формувати в різних куточках нашої держави. На зараз, щоб виконувати завдання – щонайменше ескадрилья. Це 12 – 18 літаків. Було б непогано дві – три – чотири ескадрильї отримати", – зазначив Ігнат.

В умовах бойових дій пілоти ховають техніку по різних аеродромах, щоб уникнути завдання удару з боку ворога. Коли F-16 зайдуть в Україну, їх також розосередять, каже Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вашингтон зробив нову заяву щодо F-16 для України

За його словами, Україна розраховує, що не лише літаки, а й озброєння передадуть нам. Деякі країни вже відкрито заявляли, що готові надати нам винищувачі – вони хочуть їх замінити на більш сучасні F-35.

"Після того, як ми поставимо у стрій F-16, ми також можемо претендувати на F-35, особливо з таким сусідом. Чому б ні", – зауважив речник.

За його словами, Нідерланди, Бельгія, Данія – ті країни, які мають F-16 і планують оновити свій парк. Тому можемо розраховувати на їхню допомогу.

"Решта країн, зрозуміло, теж будуть долучатимуться до коаліції – навіть Німеччина, Франція, Велика Британія, які не мають цих літаків, можуть зробити це як лідери європейської спільноти", – підсумував Ігнат.

Українським військовим необхідна ескадрилья винищувачів F-16 – це 48 одиниць. Цієї кількості вистачило б для звільнення окупованих ворогом територій, повідомило Міністерство оборони.

Літак F-16 – багатоцільовий винищувач зі Сполучених Штатів Америки четвертого покоління. F-16 створили 48 років тому, проте до сьогодні він залишається основою повітряних сил багатьох країн світу. Зокрема, завдяки своїм постійним модернізаціям. Він легкий та дешевий в обслуговуванні порівняно з іншими сучасними бойовими суднами.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат назвав необхідну кількість F-16 для звільнення територій України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути