Ексклюзиви
пʼятниця, 27 липня 2007 10:53

Хто піде у список "Регіонів" від СДПУ(о) стане відомо сьогодні

Соціал-демократична партія України (об"єднана) веде переговори з Партією регіонів про спільну участь у виборах. Це підтвердили як члени СДПУ(о), так і представники Партії регіонів, пише газета Комерсант-Україна.

Представники СДПУ(о) розраховують, що в прохідній частині списку ПР буде надано десять місць кандидатів у народні депутати. Водночас у самій ПР готові погодитися тільки на п"ять.

За словами джерела в Партії регіонів, питання про участь есдеків у виборчому списку ПР уже вирішено, причому за обопільною згодою.

У Партії регіонів відмовляються від ідеї створення виборчого блоку і розглядають два варіанти, за якими політична сила або її представники можуть опинитися в списку ПР.

Перший - це якщо СДПУ(о) заявить про саморозпуск із наступним вступом її членів у ряди Партії регіонів. Другий, якщо мова буде йти про індивідуальне членство. У такому випадку кандидат повинен бути безпартійним.

За інформацією видання, у списку Партії регіонів точно опиняться нинішній голова СДПУ(о) Віктор Медведчук, глава МНС Нестор Шуфрич і міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв.

На переговорах також обговорюється кандидатура першого президента Леоніда Кравчука. Однак можливість його присутності в списку викликає в деяких членів Партії регіонів неприйняття.

Серед кандидатів у список Партії регіонів, чия участь поки обговорюється й остаточно не затверджена, - колишній глава Закарпатської облдержадміністрації Іван Різак.

Крім того обговорюється участь заступників голови СДПУ(о) Юрія Загородного, Ігоря Шурми, Вадима Місюри і Володимира Зайця.

Рішення про те, хто буде делегований у список Партії регіонів, буде прийнято на з"їзді СДПУ(о) у п"ятницю. Інтерес полягає в тому, що на цьому з"їзді буде також розглянуте питання про зміну голови партії.

Зараз ви читаєте новину «Хто піде у список "Регіонів" від СДПУ(о) стане відомо сьогодні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути