Ексклюзиви
четвер, 11 червня 2020 22:53

Хто не зможе отримувати подвійне громадянство

Хто не зможе отримувати подвійне громадянство
Подвійне громадянство не припустиме для держслужбовців та представників влади. Також не йдеться про дозвіл отримувати паспорти РФ. Фото: 112.ua

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтримав запровадження подвійного громадянства в Україні.

Однак, це має не стосуватися громадян, які разом із українським мають паспорт Російської Федерації. Про це міністр заявив в ефірі ток-шоу "Право на владу".

"Що стосується подвійного громадянства, це питання викликає дискусії. Є різні люди, які підтримують цю ідею, які не підтримують. Я особисто вважаю, що ми повинні знайти збалансоване рішення. Тому що у нас з 90-х років, коли ухвалювалась Конституція і запроваджувалось правило про єдине громадянство, ситуація докорінно змінилась. Давайте дивитися правді в очі. Мільйони українців за цей час з різних причин виїхали за кордон. Водночас, вони хочуть залишатися громадянами України. Мільйони з них допомагали Україні в найважчі хвилини. Я був послом у Страсбурзі, у Франції і працював з українцями, які вже перейшли у французьке громадянство, тому що не можуть мати два паспорти, але передавали гроші, волонтерили і підтримували Україну. Чому ми позбавляємо цих людей можливості бути нашими громадянами?", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, як Росія може скористатись подвійним громадянством в Україні

Наголосив, що подвійне громадянство не припустиме для держслужбовців та представників влади. Також не йдеться про дозвіл отримувати паспорти РФ.

"Водночас, я повністю підтримую те, що, по-перше, два паспорти неприпустимі для держслужбовців, для представників влади. І по-друге, безумовно, жодного подвійного громадянства із державою-агресором. І можна встановити додаткові критерії для того, щоб це відсіяти", - прокоментував міністр.

Разом із тим, Кулеба уточнив, що його завдання як міністра закордонних справ, знайти альтернативне рішення цій проблемі, аби представники української діаспори за кордоном почувалися комфортно.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вважає, що українцям потрібно дозволити мати два громадянства. На його думку, це допоможе діаспорі повернутися додому.

Зараз ви читаєте новину «Хто не зможе отримувати подвійне громадянство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути