Ексклюзиви
середа, 29 липня 2009 12:09

Honda закриває свої заводи в США: прибуток впав майже на 100%

Honda закриває свої заводи в США: прибуток впав майже на 100%

Відразу два великих японських автомобільних концерни закривають своє виробництво в Сполучених Штатах. Компанія "Honda" припиняє випуск мотоциклів в Америці. Також йде з ринку США інший японський концерн - "Aisin Seiki".

Про намір припинити випуск мотоциклів на заводі в штаті Огайо японський концерн повідомив ще в лютому минулого року. Тоді ж було ухвалено рішення, що виробництво перенесуть до Японії. А вже звідти поставлятимуть байки американцям.

Згортає виробництво в США й інший японський концерн - "Aisin Seiki". Цей постачальник автогіганта "Toyota" вже розглядає можливість закриття заводу в Каліфорнії. Піти на такий крок в компанії зважилися після повідомлень про те, що "Toyota" розриває проект з "GeneralMotors". А спільне підприємство автогігантів в Каліфорнії буде ліквідовано. На заводі працюють 5 тисяч чоловік.

При цьому, нещодавно компанія "Honda Motor" заявила, що має намір прискорити вихід на світові ринки нових гібридних автомобілів. Автоконцерн офіційно оголосив про швидкий початок серійного виробництва гібридного спортивного купе CR-Z.

За підсумками I кварталу 2009-2010 фінансового року, який завершився 30 червня 2009 року, прибуток до оподаткування "Honda Motor Co." скоротився на 97,6% - до 5,46 млрд ієн ($57 млн.) в порівнянні з 224,22 млрд ієн ($2,36 млрд.) роком раніше.

Ліга, ТСН

Зараз ви читаєте новину «Honda закриває свої заводи в США: прибуток впав майже на 100%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути