середа, 12 травня 2010 10:03

Хмара вулканічного попелу залишає небо Європи

Хмара вулканічного попелу залишає небо Європи

Хмара вулканічного попелу від виверження ісландського вулкану в середу поступово залишатиме небо Європи. О 21.00 за київським часом залишиться тільки над невеликою західною частиною Італії, йдеться в прогнозі британських метеорологів.

В той же час залишкове явище хмари метеорологи прогнозують над центральною частиною Європи, зокрема над Німеччиною.

Згідно з прогнозом, хмара так само закриватиме небо над Марокко, частково Алжиром і Західною Сахарою. Західна межа хмари, згідно з прогнозом, може дійти до Ньюфаундленду і Лабрадору.

Нагадаємо, авіасполучення в Європі було фактично паралізоване в середині квітня через виверження вулкану Ейяфьятлайокудль (Eyjafjallajokull) в Ісландії, що почалося 14 квітня. Величезна хмара вулканічного попелу накрила спочатку Північну, потім частково Західну і Східну Європу. За даними генерального директора Міжнародної асоціації повітряного транспорту (IATA) Джованні Бізіньяні, криза охопила 29% світової авіації, щодня від неї страждали 1,2 мільйона пасажирів.

У минулий четвер нова хмара попелу почала пересуватися на південь Європи, досягнувши Португалії та півночі Іспанії до ранку суботи і змусивши закрити низку аеропортів в цих країнах.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Хмара вулканічного попелу залишає небо Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути