субота, 08 травня 2010 19:23

Ісландський вулкан знову паралізував авіасполучення у Європі

Ісландський вулкан знову паралізував авіасполучення у Європі

Хмара попелу від ісландського вулкану Ейяфьятлайокудль, яка рухається на південь Європи, змусила іспанську владу закрити в суботу 16 аеропортів. Як повідомляє іспанська газета Publico, вони відновлять роботу не раніше 18:00 за місцевим часом (20:00 за київським).

Закритими виявилися аеропорти в містах Сантьяго-де-Компостела, Ла-Корунья, Віго, Сантандер, Бургос, Леон, Вальядолід, Саламанка, Більбао, Сан-Себастіан, Віторія, Сарагоса, Памплона і Леріда, а також у Астурійському князівстві і провінції Ріоха. Крім того, за даними Європейської організації з безпеки повітряного руху (Eurocontrol), може також закритися аеропорт Барселони. Скасованим виявилися не менше 190 рейсів.

У Португалії через хмари попелу була припинена робота аеропортів у Лісабоні, Порту і Фару. У загальній складності влада скасувала, щонайменше, 104 авіарейси, пише португаломовна версія газети Publico. Крім того, було прийнято рішення змінити маршрути трансатлантичних рейсів, що призвело до зрушення графіків в обох країнах.

За даними видання Le Figaro, під загрозою закриття знаходяться аеропорти у Франції, у бік якої рухається хмара попелу. Eurocontrol уточнює, що може бути припинена робота аеропортів, розташованих на півдні країни, зокрема, в Марселі.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Ісландський вулкан знову паралізував авіасполучення у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути