Ексклюзиви
вівторок, 14 серпня 2018 03:28

"Хлопці страждають через амбіції політиків" - дружина військового, який 1276 днів у полоні

"Хлопці страждають через амбіції політиків" - дружина військового, який 1276 днів у полоні
Олександр Коріньков перебуває в полоні 1276-й день. Фото: 24 канал

Українська сторона не докладає максимум зусиль для звільнення військовополонених, переконана Юлія Корінькова – дружина українського військового Олександра Корінькова, який 4 рік перебуває у полоні бойовиків.

"У той день, як він потрапив у полон, я дізналась, що вагітна", – дружина військовополоненого. Про це вона сказала в інтерв'ю для 24 каналу.

"Наші хлопці – заручники політичної ситуації, вони страждають через амбіції чиновників. Про обмін можна домовитись за 15 хвилин. Але ніхто цього не робить. Чому? На це є причини, які нам не скажуть. На мою думку, за цей час можна було налагодити діалог", - вважає Корінькова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Банковій родичі полонених в ДНР влаштували пікет: подробиці

На її думку, за українців має відповідати очільник держави. Тому майбутнє її чоловіка в руках Порошенка. Однак, всі 4 зустрічі з родинами бранців Президент наголошував, що всі ключі до розв'язку ситуації треба шукати в Кремлі.

"Ми вже втомились слухати про ключі і про Кремль. Ми живемо в Україні, тому за українців має відповідати очільник держави! За громадян, які відважно боронили й відстоювали суверенітет, незалежність і територіальну цілісність нашої Батьківщини і ціною власного життя та здоров'я з гідністю виконали свій обов'язок, але тепер вони виявились державі не потрібними. В іншому випадку вони б стільки часу там не сиділи. Влада має докласти максимум зусиль для їхнього звільнення", – прокоментувала дружина бранця.

27 грудня 2017 року відбувся обмін полоненими між українською стороною та бойовиками ОРДЛО. Під час обміну звільнили 74 українців. Пізніше на підконтрольну Україні територію повернули старшого солдата 92-ї бригади Романа Савкова. Його обміняли на засуджену Надію Козлову, яка вчинила серйозний злочин проти держави Україна.

Зараз ви читаєте новину «"Хлопці страждають через амбіції політиків" - дружина військового, який 1276 днів у полоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути