четвер, 23 червня 2011 20:27

"Хізбалла" готується до війни з Ізраїлем

"Хізбалла" готується до війни з Ізраїлем

Радикальне шиїтське угруповання "Хізбалла", що діє в Лівані, посилено готується до можливої ??війни проти Ізраїлю, повідомляє Reuters з посиланням на обізнане джерело.

За словами співрозмовника агентства, "Хізбалла", що користується беззастережною підтримкою нинішнього керівництва шиїтського керівництва Сирії, побоюється його повалення в результаті народного повстання. Для того щоб відвернути Захід від тиску на офіційний Дамаск, шиїтські радикали можуть почати нову війну проти Ізраїлю.

"Це питання виживання [для 'Хізбалли']. Зараз вона повинна відповісти добром на багаторічну сирійську підтримку і прийти на допомогу Дамаску", - сказав ліванський політик, знайомий з планами місцевих радикальних шиїтів.

Він також сказав, що, на думку лідера "Хізбалли" шейха Хасана Насралли, Вашингтон, втративши своїх прихильників в Єгипті та Тунісі, тепер хоче "відігратися", змістивши Башара Асада, налаштованого проти США та Ізраїлю.

"Регіон охоплений війною між силами добра і прихильниками Вашингтона. Сирія - з першої категорії", - пояснило джерело хід думок керівництва "Хізбалли". За його словами, для збереження нинішньої сирійської влади Насралла готовий на все - "включаючи відкриття фронтів на Голанських висотах і в південному Лівані".

Нагадаємо, п'ять років тому Ізраїль і "Хізбалла" вступили в 34-денну війну, під час якої з обох сторін було вбито сотні людей. Тоді приводом для початку бойових дій стало викрадення бойовиками двох ізраїльських військовослужбовців. На думку ізраїльських експертів, з тих пір радикальне угруповання не тільки заповнила втрати в живій силі і техніці, а й стала ще сильніше. У самому Ізраїлі також готуються до можливої ??війни: 22 червня по всій країні пройшли наймасштабніші за останній час навчання з цивільної оборони.

Зараз ви читаєте новину «"Хізбалла" готується до війни з Ізраїлем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути