понеділок, 30 жовтня 2023 21:16

Хімічна зброя та потужні обстріли: що відбувається на Куп'янському напрямку

Хімічна зброя та потужні обстріли: що відбувається на Куп'янському напрямку
Фото: eastnews.ua

На Куп'янському напрямку російські окупанти хочуть захопити залізничну розв'язку Куп'янськ-Вузловий.

При цьому вони використовують заборонену хімічну зброю, повідомив командир підрозділу розвідки ЗСУ Денис Ярославський в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ворог використовує артилерію дуже потужно. І почав від учорашнього вечора використовувати засоби масового ураження, такі як гази. Тобто, дихання у бійців затрудняється, опіки, запаморочення - ми це відчуваємо і бачимо. Другу добу ворог використовує, систематично нам оголошує, коли він зробив постріли забороненою зброєю. Ми розуміємо, що це почалося. Все що росіяни кажуть, що не можна використовувати, вони насамперед використовують. На Бахмутському напрямку ми бачили систематичне використання фосфору, зараз під Куп'янськом вони використовують хімію", - сказав він.

Це вже не перший такий випадок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ЗСУ розповіли про ситуацію на Куп'янському напрямку: яку тактику обрали окупанти

"Перший раз ми із засобами хімічної зброї стикнулися в Гостомелі. Коли наш підрозділ зайшов в ангар, де був літак "Мрія", ми там отруїлися, бо перебували понад три години. Було дуже багато госпіталізованих бійців, тоді ми це вперше відчули", - розповів Ярославський.

Також офіцер ЗСУ розповів, що на Куп'янському напрямку росіяни намагаються захопити важливу для них залізничну розв'язку Куп'янськ-Вузловий.

Командир вважає, що росіяни зараз намагаються штурмувати весь напрямок.

"Звісно, Авдіївка зараз для них в пріоритеті. Там вони будуть лягати кістьми, але будуть намагатись якось Авдіївку взяти. А наш напрямок, куди ми передислоковані – це Куп'янськ-Вузловий - їх пріоритетна точка. Росіяни досі використовують 80 відсотків свого логістичного шляху саме залізницею, тому вони хочуть повернути під контроль залізничне полотно. Але ми цього не допустимо", - додав він.

Сили оборони України продовжують наступальну операцію на Мелітопольському напрямку і наступальні (штурмові) дії на Бахмутському.

Українські воїни відбили атаки російських окупаційних військ на семи напрямках. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

ЗСУ завдають окупаційним військам втрат у живій силі й техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту, сказали в Генштабі.

Зараз ви читаєте новину «Хімічна зброя та потужні обстріли: що відбувається на Куп'янському напрямку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути