вівторок, 23 лютого 2010 16:38

Херсон затопило: жителі навіть вдома ходять в гумових чоботях

Херсон затопило: жителі навіть вдома ходять в гумових чоботях

У Херсоні ґрунтові води підтопили 457 приватних садиб і 55 багатоквартирних будинків. Воду з вулиць міста відкачують за допомогою пожежних машин і скидають у Дніпро.

Найбільше постраждали мешканці вулиць Рибна, Маріїв Фортус, Стебліївська в мікрорайоні Острів. Цю місцевість забудовано приватними будинками. З одного боку її омиває Дніпро, з іншого - озеро Погоріле.

Підтоплення Херсону почалось два тижні тому, коли температура повітря піднялась вище нуля і почав танути сніг. Дренажні системи в низинних районах міста не впорались з напливом води. Підтопленими виявились близько тисячі приватних будинків.

У перші дні херсонці намагались впоратись з паводком самотужки. Воду з будинків і дворів відкачували побутовими насосами. Але їхні старання були марними. Коли рівень води в деяких місцях піднявся до півметра, втрутились рятувальники. На Острів відрядили 3 пожежні автоцистерни, з міських підприємств реквізували 3 мотопомпи.

"Ходжу по хаті в гумових чоботях, - розповів кореспонденту Gazeta.ua мешканець мікрорайону Острів Євген Наволокін, - Вода стоїть на 15 сантиметрів вище підлоги. Двір і вулицю залито на 30 сантиметрів".

Керівник прес-служби ГУ МНС Херсонської області Оксана Федоренко повідомила, що евакуація населення не проводилась.

За минулу добу було осушено територію 224 приватних садиб. Постраждалих немає. Електропостачання підтопленого району не припинялось.

Пік паводку очікується у другій половині березня. Дніпро збиратиме талу воду з усієї України, а також Росії, Білорусії. На сьогодні рівень води у Дніпрі піднявся на півтора метри. За даними херсонського облуправління водного господарства та меліорації, Каховське водосховище щосекунди скидає вниз за течією 2578 тон води. За прогнозами потік у найближчий час може зрости до 5 тисяч тон на секунду. Територію херсонського Гідропарку та Нафтогавані, кажуть в облводхозі, може затопити.

Зараз ви читаєте новину «Херсон затопило: жителі навіть вдома ходять в гумових чоботях ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути