Ексклюзиви
субота, 16 грудня 2017 16:53

Харківські курсанти втекли до бойовиків (ФОТО)

  Троє випускників Харківського національного університету цивільного захисту почали працювати у так званому "Міністерстві надзвичайних справ" терористичної ДНР
Троє випускників Харківського національного університету цивільного захисту почали працювати у так званому "Міністерстві надзвичайних справ" терористичної ДНР

Троє випускників Харківського національного університету цивільного захисту почали працювати у так званому "Міністерстві надзвичайних справ" терористичної ДНР.

Новими співробітниками "МНС" ДНР сали Євген Овчинніков, Олександр Волошин і Юлія Кримжанівська, повідомив журналіст Андрій Цаплієнко.

У зв'язку із ситуацією, що склалася в виникає кілька питань:

1) Чи приймали присягу на вірність Україні курсанти "силового" ВНЗ Овчинников, Волошин і Крижанівська? Якщо так, то вони – зрадники.

2) Чи знали офіцери, викладачі та куратори цих молодих людей, про наміри своїх підопічних? Якщо так, то вони є співучасниками.

3) А скільки ще таких потенційних перебіжчиків вчиться в харківській "пожежці", в харківській "юрці", в інститутах МВС, в інших "грошово-силових" вишах України?

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці затримали помічника "коменданта ДНР"

Водночас Цаплієнко додає, що Овчинникову так і не видали диплом про закінчення вишу. Це йому сповістив ректор харківського університету.

"Практика, яка існує в університеті: дипломи про закінчення вищого навчального закладу відправляються разом з особистими справами до місця служби випускників після того, як обласне управління ДСНС підтверджує прибуття молодих співробітників. Крижанівська і Волошин повинні були служити в Луганській області. Дипломи Крижанівської та Волошина було відправлено до Сєвєродонецька разом з їхніми особистими справами після того, як управління ДСНС в Луганській області влітку 2017-го повідомило ректору, що ці двоє прибули до місця служби. Чому і як вони опинилися в Донецьку, керівник ВНЗ не знає", – підкреслив він.

Крім того, він запевнив, що усі троє приймали присягу на вірність Україні у вересні 2013-го, а щодо поїздок курсантів на окуповану територію після 2014 року, то, за словами ректора, чинним українським законодавством це не забороняється.

У Донецькій області протягом минулого тижня поліція затримала 25 бойовиків.

Зараз ви читаєте новину «Харківські курсанти втекли до бойовиків (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути