Ексклюзиви
четвер, 24 квітня 2008 16:20

ХАМАС закликав палестинців прорвати блокаду Сектора Газа

Рух ХАМАС звернувся до жителів Гази із закликом прорвати ізраїльську блокаду сектора. Активісти руху збираються зібрати палестинців біля КПП після п"ятничної молитви і провести масову маніфестацію проти блокади, повідомляє Haaretz. Акція протесту, вважають в ХАМАС, має допомогти покінчити з ізоляцією сектору.

Ізраїль почав блокаду Гази після безперервного ракетного обстрілу ізраїльських міст. Після того, як бойовиків зробили декілька нападів на КПП, що відокремлюють Газу від Ізраїлю, в сектор були припинені поставки пального. У зв"язку з цим близькосхідне відділення ООН було вимушене припинити надання гуманітарної допомоги палестинцям, а сам Сектор Газа знаходиться на межі енергетичної кризи. При цьому ізраїльтяни стверджують, що браком пального палестинці зобов"язані саме керівництву Гази.

Зараз поставки пального в Газу відновлені, проте ізраїльтяни погодилися відвантажувати пальне тільки для потреб електростанції.

Відзначимо, що в січні 2008 року бойовики ХАМАС намагалися прорвати блокаду менш мирним способом: вони підірвали декілька ділянок загорожі між Газою та Єгиптом і проникли на територію Єгипту. На територію сусідньої держави проникли десятки тисяч палестинців. Нерідко між палестинцями та єгипетськими поліцейськими спалахували сутички, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «ХАМАС закликав палестинців прорвати блокаду Сектора Газа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути