четвер, 11 березня 2021 18:47

Гурт Go_A звинуватили в експлуатації рідкісної тварини

Гурт Go_A звинуватили в експлуатації рідкісної тварини
Зоозахисники звинуватили гурт Go_A в експлуатації червонокнижного птаха. Фото: unn.com.ua

Зоозахисники звинуватили гурт Go_A в експлуатації червонокнижного птаха для фільмування кліпу на пісню "Шум", з якою цьогоріч поїдуть на Євробачення.

"З незрозумілих причин привертати увагу європейців вирішили не лише творчими здібностями музикантів, а й експлуатацією пташки. Одразу кілька незалежних орнітологів, переглянувши відео, підтвердили, що в кліпі зняли представника виду канюк степовий, який в Україні під загрозою зникнення", - йдеться у Facebook на сторінці руху за права тварин UAnimals.

У середині минулого століття чисельність цього виду на українській території настільки зменшилась, що його навіть вважали зниклим. Зараз канюк степовий потрохи відроджується і на сьогодні чисельність становить близько 200 пар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорнобилі помітили рекордну кількість червонокнижних птахів

"Це хиткий баланс, тому птахів треба берегти, а не експлуатувати заради розваг. Канюк внесений до Червоної книги України. Лише володіння птахом має підтверджуватись спеціальними документами. Навіть чинний закон визначає, що експлуатація цього виду здійснюється у виняткових ситуаціях лише в наукових і селекційних цілях. На практиці такі дозволи в Україні не видають", - кажуть зоозахисники.

Гурт Go_A представив оновлену версію пісні "Шум", з якою виступатиме на Євробаченні. Також перезняли кліп, цього разу фільмували в лісі. Є кадри Чорнобильської АЕС. Водять хоровод у медичних костюмах.

Зараз ви читаєте новину «Гурт Go_A звинуватили в експлуатації рідкісної тварини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути