вівторок, 01 вересня 2009 17:36

Губський запропонував штрафувати на 17 тисяч за алкоголь на авіарейсах

Губський запропонував штрафувати на 17 тисяч за алкоголь на авіарейсах
Депутат Верховної Ради Богдан Губський пропонує парламенту заборонити вживання алкоголю в літаках вітчизняних авіакомпаній при здійсненні внутрішніх регулярних і чартерних міжнародних рейсів.

Зокрема, депутат пропонує заборонити пасажиру перебувати на борту літака в стані алкогольного та наркотичного сп"яніння або під дією інших небезпечних речовин, а також заборонити продаж, безкоштовне надання або розповсюдження алкоголю в літаку.

При виявленні таких фактів перевізник зобов"язаний їх припинити, скласти відповідний протокол і передати його в правоохоронні органи.

Крім того, Губський пропонує ввести відповідальність у вигляді штрафу від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8,5 тисяч до 17 тисяч гривень) для осіб, що вживають алкоголь у літаку.

Також пропонується ввести штраф від 50 тисяч до 70 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 0,85 млн до 1,19 млн гривень) для перевізників, що надають або розповсюджують алкоголь у літаках.

У разі повторного порушення перевізником протягом року після накладення штрафу Губський пропонує передбачити штраф у розмірі від 70 тисяч до 100 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1,19 млн до 1,7 млн гривень) та анулювання ліцензії на здійснення авіаційних перевезень.

Раніше Міністерство внутрішніх справ ініціювало посилення відповідальності для водіїв за водіння у нетверезому стані. На думку міністра Юрія Луценка, за керування автомобілем у нетверезому стані водій повинен платити штраф до 15 тисяч гривень, або його слід позбавити права на керування транспортним засобом, передає Корреспондент.

Зараз ви читаєте новину «Губський запропонував штрафувати на 17 тисяч за алкоголь на авіарейсах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути