середа, 12 березня 2008 18:35

Губернатор штату Нью-Йорк пішов у відставку

Викритий у зв"язку з повією губернатор штату Нью-Йорк Еліот Спітцер оголосив про те, що йде у відставку. Вирішення Спітцера набуває чинності з понеділка.

Пост губернатора штату займе Девід Патерсон, який стане першим чорношкірим губернатором в історії штату Нью-Йорк і четвертим в історії США.

Не дивлячись на публічні вибачення, принесені Спітцером 10 березня, на його відставці наполягали як політики, так і жителі штату. Губернаторові загрожували імпічментом, у випадку якщо він не покине свій пост добровільно.

Еліоту Спітцеру не пред"явлені офіційні звинувачення, проте журналістам стало відомо, що сума, витрачена ним на послуги дівчат по виклику, складає від 15 до 80 тисяч доларів, причому частина цих коштів належала платникам податків штату. Окрім цього Спітцеру можуть інкримінувати порушення правил операцій з банківськими рахунками, а також використання службових телефонних ліній для неналежних цілей.

Губернатор раніше був відомий своєю боротьбою із злочинністю, у тому числі і з підпільними ескорт-службами. Проте в ході розслідування Податковою службою корупції в органах влади з"ясувалося, що Спітцер перераховував великі суми грошей на рахунки, підконтрольні незаконній фірмі по наданню інтимних послуг. За губернатором було встановлено спостереження, яке вело Федеральне бюро розслідувань. З"ясувалося, що він не тільки запрошував повій у вашингтонський готель, але і входив в список постійних клієнтів служби ескорту, передає AP.

Зараз ви читаєте новину «Губернатор штату Нью-Йорк пішов у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути