середа, 27 серпня 2008 15:30

Грузія залишить в Москві тільки двох дипломатів

Грузія відкликає зі свого посольства в Москві всіх дипломатів, окрім двох, повідомляє FrancePresse з посиланням на міністра закордонних справ країни Еку Ткешелашвілі.

"Ми звели дипломатичні відносини з Росією до мінімуму, - заявила Ткешелашвілі. - У нас більше не буде посла в Москві".

Тимчасовий повірений в справах Грузії в Росії Гіві Шугаров заявив РИА Новости, що в грузинському посольстві в Москві відповідних вказівок поки не отримували.

Раніше повідомлялося, що в Тбілісі розглядалася можливість повного розриву дипломатичних відносин з Москвою у відповідь на визнання нею незалежності Абхазії та Південної Осетії, про яке було оголошено 26 серпня.

Посол Грузії був відкликаний з Москви ще в липні, після скандалу навколо польотів російських літаків в зоні грузино-осетинського конфлікту. Як заявили тоді в Міністерстві закордонних справ Росії, ВПС Росії літали над Південній Осетією, щоб "не допустити розвитку ситуації за силовим сценарієм". У Тбілісі це розцінили як вторгнення в повітряний простір Грузії.

Росія відкликала посла з Тбілісі у вересні 2007 року, після затримання грузинською поліцією четверо російських офіцерів за підозрою в шпигунстві. Посол В"ячеслав Коваленко повернувся до Грузії в січні 2008 року, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія залишить в Москві тільки двох дипломатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути