Ексклюзиви
понеділок, 18 серпня 2008 16:06

Грузія: Війська РФ проникають углиб країни

Російські війська не покидають територію Грузії, а проникають далі углиб країни, повідомляє 18 серпня AFP з посиланням на представника грузинського МВС Шота Утіашвілі.

За його словами, шість російських військових машин в даний час рухаються з Хашурі в місто Сачхере, розташоване за 50 кілометрів на північ від Хашурі, і ще шість - в місто Боржомі, розташоване за 25 кілометрів на північний захід від Хашурі. З інших джерел інформації про ці пересування не поступало.

В той же час репортер агентства з місця подій повідомляє, що поки не спостерігається масового виведення російських військ з грузинської території. За його словами, російська військова техніка стоїть вздовж дороги на південь від Цхінвалі, а на контрольно-пропускному пункті між Росією і Південною Осетією потік машин в обох напрямах приблизно однаковий.

Нагадаємо, що російська військова техніка невеликими групами почала покидати Цхинвалі і прямувати до Владикавказа. Представники армії заявили, що повністю виведення військ займе декілька днів.

Пізніше Генштаб РФ підтвердив, що Росія почала виведення військового контингенту з Грузії відповідно до плану врегулювання конфлікту в Південній Осетії.

"Сьогодні, згідно з мирним планом, почалося відведення російських миротворців і доданих ним сил в райони, визначені рішенням комісії 1999 року", - повідомив замначальника Генштабу ВС РФ Анатолій Ноговіцин, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія: Війська РФ проникають углиб країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути