Ексклюзиви
четвер, 23 жовтня 2008 08:43

Грузія вийде зі складу СНД в серпні 2009 року

Грузія вийде зі складу СНД в серпні 2009 року
Виключення Грузії з складу СНД відбудеться 18 серпня 2009 року, повідомив заступник голови виконавського комітету - виконавчого Держсекретаря СНД Науриз Айдаров.

Вихід із Співдружності формально відбувається через рік після подачі заявки державою.

18 серпня цього року у виконком СНД поступила нота МЗС Грузії про вихід з складу СНД. Це рішення Тбілісі ухвалив у зв"язку з конфліктом в Південній Осетії.

"Як наголошується в ноті, Грузія, відповідно, виходить з складу СНД", - сказав Айдаров на 15-ій конференції міністрів утворення країн Співдружності.

Він повідомив, що Виконавський комітет СНД приступив до здійснення необхідних дій, пов"язаних з процедурою виходу Грузії з складу СНД відповідно до статті дев"ятої статуту про Співдружність незалежних держав.

"Згідно з цією статтею, держава - член СНД сповіщає письмово депозитарію про свій намір вийти з складу Співдружності за 12 місяців до виходу. Таким чином датою виходу Грузії із Співдружності вважатиметься 18 серпня 2009 року", - підкреслив Айдаров.

Декларація про створення Співдружності була підписана в грудні 1991 року головами 11 країн - Азербайджану, Вірменії, Білорусії, Казахстану, Киргизії, Молдавії, Росії, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану і України. Вступ в СНД Тбілісі був оформлений в грудні 1993 року у зв"язку із зверненням президента Грузії Едуарда Шеварднадзе, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Грузія вийде зі складу СНД в серпні 2009 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути