Ексклюзиви
понеділок, 18 серпня 2008 15:20

Грузія утримує в полоні 12 російських військовослужбовців

Грузія утримує в полоні 12 російських військовослужбовців, яких в понеділок Росія планувала поміняти на 15 грузинських військовополонених. Такі дані повідомив в ефірі телеканалу "Вести 24" заступник начальника Генштабу ОС РФ Анатолій Ноговіцин.

Раніше повідомлялося, що в російському списку полонених 11 (за іншими даними - 14) грузинських військовослужбовців, а в грузинському списку - п"ять російських військовослужбовців.

За словами Ноговіцина, російський Генштаб вважає, що Грузія намагається використовувати російських військовополонених як заручників. Як розповів заступник начальника Генштабу, в понеділок о 12:00 планувалося зробити обмін список на список, проте грузинська сторона буквально перед самим обміном "висунула низку додаткових вимог, що зірвали цю ідею". При цьому Ноговіцин не конкретизував, що це за вимоги. За словами Ноговіцина, попередній аналіз додаткових умов показав, що грузинська сторона "намагається таким чином використовувати військовослужбовців, які потрапили до протиборчих сторін, як заручників і щось навколо цього витребувати".

Ноговіцин також повідомив, що Грузія активізує диверсійно-терористичну діяльність на території Південної Осетії. При цьому, зазначив заступник начальника російського Генштабу, не виключається використання грузинською стороною найманців зі слов"янською зовнішністю, переодягнутих в російську військову форму, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «Грузія утримує в полоні 12 російських військовослужбовців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути